یکی از مسائل اساسی د ر طراحی مجتمع های مسکونی، شناخت نحوه استقرار صحیح واحد ها است. بهره گیری بهینه از انرژی باد و تابش خورشید از جمله عوامل مهمی هستند ، که د ر استقرار ساختمان ها د ر مجتمع های مسکونی باید مورد توجه قرار گیرند . د ر این مقاله به بررسی نحوه استقرار بهینه ساختمان ها شامل فاصله و جهت گیری واحد ها د ر مجتمع های مسکونی پرداخته می شود.
برای دریافت لینک دانلود رایگان طراحی اپارتمان مسکونی اینجا را کلیک کنید.
مطالب مرتبط با موضوع
- پلان ساختمان با عرض ۸ متر جنوبی
- پلان مسکونی با عرض ۱۳ متر
- نقشه ساختمان با عرض ۱۲
- نقشه ساختمان با عرض ۱۰متر
- طراحی پلان و نما مسکونی مساحت۴۶۴متر مربع عرض ۱۱
وبسایت معمارِ قَرن
مشاوره و همکاری در انجام پروژه های معماری توسط فارغ التحصیلان دکترای معماری
واتساپ پیامک و تلفن ۰۹۳۵۱۳۵۹۲۱۷
طراحی پلان
فاصله میان ساختمان ها باید از نقطه نظر استفاد ه از تهویه و تابش مورد بررسی قرار گیرد . عدم رعایت فاصله مناسب بین ساختمان ها د ر راستای شمالی جنوبی موجب ایجاد سایه ناخواسته ی ساختمان جنوبی بر روی ساختمان شمالی می شود از سوی دیگر فاصله ساختمان ها از یکدیگر باید به گونه ای باشد که یک ساختمان یا ردیفی از ساختمان ها در سایه باد ساختمان های دیگر قرار نگیرند .
طراحی ساختمان مسکونی ویلایی
جهت گیری مناسب در کنار اندازه و شکل مناسب ساختمان ها، از عوامل مهم بهره گیری مناسب از گرمایش سرمایش و نور طبیعی است جهت گیری مناسب گرمایش و سرمایش غیرفعال را افزایش می د هد که منجر به ارتقای آسایش و کاهش هزینه ها می شود کارآیی انرژی را افزایش د اد ه و فضا را برای زند گی راحت تر و ارزان تر می سازد . جهت گیری بهینه حالتی است که د ر آن مجموع بار کل سرمایش و گرمایش ساختمان نسبت به سایر حالت ها کمتر باشد.
ضوابط طراحی پلان مسکونی
برای بررسی تاثیر نحوه چینش واحد ها بر بار گرمایش و سرمایش ساختمان، استقرار ساختمان ها از حالت روبه روی هم به حالت شطرنجی تغییر مییابد . در این حالت مشخصات واحد ها دقیقا مطابق حالت پایه در نظر گرفته شد و تنها استقرار واحد ها و فواصل میان آن ها تغییر یافت.