

انسان موجودی کمال جو است و همواره درصدد بهبود اوضاع پیرامون و شرایط زندگی خود بوده است. بهبود محیط زندگی و خانه که مکانی است برای استراحت، زندگی کردن و آسودن نیز از این قاعده مستثنا نیست. بنابراین زندگی انسان ها از غار تا آپارتمان های لوکس خود گواهی بر این میل ذاتی است.
مدارک موجود در پروژه
- پلان
- نما
- مقطع
- سایت پلان
- دیاگرام تحلیلی
- رندر خارجی
برای دریافت رایگان نقشه های پروژه طراحی مسکن ارزان قیمت اینجا را کلیک کنید
شاید این مطلب رو هم دوست داشته باشید ببینید
- طرح ۵ مجتمع مسکونی
- طراحی معماری مجتمع مسکونی با تاکید بر مفهوم ارتقا سکونت
- پروژه معماری طراحی مرکز محله با رویکرد تنوع در گونه های ساختمان
- طراحی مجتمع مسکونی برای سالمندان
طراحی مسکن بر پایه سبک زندگی
خانه در کنار مفهومی پیچیده تر یعنی خانواده معنا می یابد. خانواده کوچک ترین نهاد اجتماعی است که در جامعه شرقی کنشی درون گرا دارد. خانه و خانواده دو عنصر لاینفک هستند. همان طور که خانواده کارکردی دایمی دارد، خانه هم مفهومی ماندگار و غیر قابل تغییر خواهد داشت.
طراحی مسکن برای اقشار کم درآمد
اما امروزه جهانی شدن اقتصاد و صنعت در کنار افزایش تراکم سکونت و تقاضای مسکن، فرهنگ های بومی و محلی را نیز دست خوش تغییر قرار داده است
طراحی مسکن انعطاف پذیر
مسکن از موضوعات چالش برانگیز در طراحی معماری است که در بسیاری از پژوهش ها با رویکردهای مختلفی به آن پرداخته شده است. امروزه تراکم بالای محله های مسکونی شهرها و ارزش بالای زمین لزوم، طراحان و کارفرمایان و مصرف کنندگان را از ساختار افقی سنتی مسکن، به معماری مسکونی آپارتمانی سوق می دهد. زندگی آپارتمانی شرایط اجتناب ناپذیری را برای انسان امروز به وجود آورده که شامل فرصت ها و تهدیدهایی برای ساکنین خود است.
طراحی مسکن موقت
شاخص های مسکن را می توان به سه دسته اقتصادی، اجتماعی و کالبدی تقسیم کرد و از آن جایی که شاخص های مسکن به عنوان شالوده اصلی یک برنامه جامع، ابزاری ضروری برای بیان ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، زیست محیطی و کالبدی مسکن هستند، از جایگاهی ویژه در حوزه برنامه ریزی مسکن برخوردارند.
شاخص های اجتماعی مسکن
این شاخص ها معیارهایی تعیین کننده در حیطه اجتماعی مسکن هستند که مرزهایی را برای طرح مسکن در نقاط مختلف ایجاد می کند. از جمله این شاخص ها، می توان به تعداد خانوار، تراکم نفر در اتاق، سرانه زیربنا، نرخ رشد جمعیت و خانوار و کیفیت مسکن از نظر آسایش اشاره کرد. شاخص های اجتماعی در دو حوزه کلان و خرد قابل بررسی است.
شاخص های اقتصادی مسکن
این شاخص ها با رویکردی اقتصادی مرزبندی های طرح مسکن را به نمایش می گذارند که تنها در سطح کلان قابل بررسی است. از شاخص های اقتصادی می توان به قیمت زمین، یارانه در بخش مسکن، توان تولید سالیانه مسکن، میزان تولید اشتغال توسط بخش مسکن و هزینه ساخت یک متر مربع در الگوهای مختلف مسکن اشاره کرد.
شاخص های کالبدی مسکن
کالبد مسکن، به عنوان مهم ترین شاخص مورد توجه در پژوهش حاضر، عواملی هستند که در ارتباط مستقیم با معماری فضای مسکونی قرار دارند. نمونه هایی از شاخص های کالبدی که نزدیک تر به حیطه این پژوهش است را می توان این چنین ذکر کرد: تراکم مسکونی، تراکم ساختمانی، سطح اشغال، شیوه های ساخت و نما و نوع مصالح ساختمانی.