هنرمندان قدیمی برای اضافه نمودن حس توازن و شکوه به یک صحنه ، مجسمه یا بنا مدتها از ترکیب تناسب طلایی استفاده کردهاند . ترکیب مزبور یک تناسب ریاضی بر اساس نسبت ۱/۶۱۸/۱ بوده و در اغلب مواقع در طبیعت مثلا در صدفهای دریایی و الگوی دانههای گل آفتابگردان و یا ساختار هندسی بازوهای میلهای کهکشانهای مارپیچی موجود در کیهان یافت میشود امروزه سرنخهایی از این نسبت طلایی در نانو ذرات ( شاخهی نانو تکنولوژی ) بدست آمده است .
برای دریافت لینک دانلود رایگان پاورپوینت تناسبات طلایی در معماری اینجا را کلیک کنید.
سر فصلهای پروژه
- ترکیب تناسب طلایی
- مستطیل طلایی ویژه
- مستطیل فیبوناچی
- روش جبری برای بدست آوردن عدد طلایی
- روشهای هندسی برای بدست آوردن عدد طلایی
- اسپیرال لگاریتمی
مطالب مرتبط با این موضوع
- جدیدترین پاورپوینت معرفی مقرنس در معماری اسلامی
- پروژه درس انسان طبیعت معماری با موضوع رابطه ارگونومی خفاش و معماری
تناسبات در معماری
در واقع هم در عالم خرد و هم در عالم کلان این تناسب بخوبی قابل شناسایی است . به هر حال به کار بردن این نسبت در طراحیهای دستی و رشتههای هنری کار راحتی نمیباشد برای اینکه هرگز نمیتوان به مرکز دوران مارپیچ رسید و این نقطه مرکزی نامعلوم و غیر قابل دسترس است و تا بینهایت ادامه مییابد . به علت سهولت در ترسیمها و کارهای عملی نسبت ۱/۶/۱ در نظر گرفته میشود.
کاربرد نسبت طلایی در زندگی روزمره
جالب است بدانیم که نسبت ضلع بلندتر به ضلع کوتاهتر مستطیل طلایی که نسبت طلایی نامیده میشود در بسیاری از طرحهای هنری از قبیل معماری و خطاطی ظاهر میشود . مطابق تحقیقات انجام شده نسبت طول ضلع قاعده به ارتفاع در اهرام ثلاثه مصر برابر نسبت طلایی است . همچنین دیوارهای معبد پارتنون از مستطیلهای طلایی ساخته شده است زیرا به اعتقاد سازندگان آنها مستطیلها با نسبتهای طلایی به چشم خوشایندتر هستند و این موضوع دال بر این واقعیت است که این تناسبات هندسی در ذات انسانها نیز شکل گرفتهاند.
نسبت طلایی در طبیعت
از زمانی که هنرمندان و معماران به عمد شروع به استفاده از نسبت طلایی کردند ، نشان داده شد که مخاطبان شیفتگی و شیدایی بیشتری نسبت به کارهای آنها از خود نشان دادند . مستطیلهای طلایی ، مانند نسبت طلایی فوقالعاده ارزشمند هستند . در بین مثالهای بیشمار از وجود این نسبت و یکی از برجستهترین آنها مارپیچ های DNA است .
انتخاب موضوع درس انسان طبیعت معماری
این دو مارپیچ فاصله دقیقی را با هم براساس نسبت طلایی حفظ میکنند و دور یکدیگر میتابند . در حالی که نسبت طلایی و مستطیل طلایی جلوههای زیبایی را از طبیعت و ساختههای دست انسان به نمایش میگذارد ، جلوه دیگری از این شکوه وجود دارد که زیباییهای تحرک را به نمایش میگذارد .