

این پروژه برای درس سیر اندیشه های معماری در مقطع کارشناسی ارشد و همچنین دروس تئوری معماری بسیار مفید میباشد .
مدارک و مستندات موجود در پروژه
این پروژه شامل ۳۱ اسلاید پاورپوینت قابل ویرایش است .
سرفصل و عناوین کلی پروژه
- بررسی سیر تحول نمای شهری در جهان
- نماهای شهری در معماری اروپا
- نمای شهری در معماری تاریخی ایران
- نمای شهری در معماری معاصر ایران
- دسته بندی مصالح و روشهای نماسازی در ادوار مختلف معماری معاصر ایران
شهر یکی از بزرگترین نمادهای تمدن بشری است که بشر آن را برای اهداف متفاوتی بنا نموده است. شهر تنها یک سکونتگاه نیست، بلکه مکانی است که روح اجتماع در آن دمیده شده است و از آن هویت میگیرد هویت شهری، هویت جمعی است که با تبلور عینی در فیزیک و محتوای شهر معنادار میشود و به واسطه ایجاد تداعی خاطرات عمومی در شهروندان، تعلق خاطر شهرنشینان را به سوی شهروند شدن هدایت میکند.
نمای ساختمان های شهری
امروز علی رغم گسترش و توسعه شهرها، سیمای آنها فاقد شخصیت شهری و مولد انواع بحران ها است. شهر بدون هویت قدرت خود را در هدایت ناخودآگاه جمعی شهروندان از دست میدهد. لیکن نمای ساختمانها به عنوان یکی از اجزای تشکیل دهنده سیما و منظر شهر، دارای نمادها و نشانههای تعیین کننده هویتی است که از عواملی همچون اقلیم، فرهنگ و اقتصاد تأثیر میپذیرد.
تحولات نماهای شهری در طول تاریخ
در سالهای اخیر برای احیای هویت معماری ایرانی اقدامات متعددی صورت گرفته که از نتایج آنها قبول سهم مشترک حوزه عمومی و خصوصی بر نما است، امروزه دست کم در کشورهای توسعه یافته ضرورت حضور و مداخله شهروندان در شکل بخشیدن به عوامل اثرگذار شهری به رسمیت شناخته شده است. به باور برخی صاحب نظران در زمینه طراحی شهری دخیل کردن جامعه و شهروندان در مدیریت شهری موجب تکامل شهروندان و جامعه شده و به آگاه سازی و توامندسازی آنان در زمینه حقوق محیطیشان و چگونگی پیگیری و تأمین آن کمک میکند.