ریاضی یکی از کارآمدترین ابزارهای توسعه دانش بشری است که قدمت استفاده از آن به هزاران سال قبل باز میگردد بشر اولیه از همان آغاز کار دانش میتوانست تعداد اشیا پیرامون خود را به وسیله انگشتان دست خویش نشان دهد و پس از اندک زمانی با استفاده از نشانههایی تصویری آنها را به نمایش بگذارد استفاده از نشانههای عددی در بیان تعداد اشیا آغاز حضور ریاضیات در زندگی انسان نامیده شده است نشانههایی که به سرعت به گزارههایی ساده و مستقیم و نشانههای پویا تبدیل شدهاند.
مدارک و مستندات موجود در این پروژه
این پروژه شامل۴۴ اسلاید پاورپوینت قابل ویرایش است.
سرفصل و عناوین کلی پروژه
- واکاوی نقش ریاضیدانان و مقولات مرتبط با معماری
- ریاضیدانان و ساختارهای آبی
- ریاضی و نجوم معماری
- ریاضیدانان و حساب ابنیه
- ریاضیدانان و صناعات
- بازنگری نقش معماران و ریاضیدانان در ادوار تاریخی دوره اسلامی
- ریاضی در معماری اسلامی از دیدگاه غرب
- بررسی تطبیقی کاربرد دانش ریاضیات در عصر دیروز و امروز
- نتیجه گیری
در این میان متون اسنادی جهان اسلام روزنههایی به چگونگی پیدایش ریاضیات در آثار معماری باز نمودهاند. در سدههای نخست هجری قمری ریاضیدانان به معماران برخی از مسائل ریاضی را آموزش دادند.
انتخاب موضوع پروژه برای درس معماری اسلامی
ریاضیدانان تا سده چهارم هجری ضمن سرپرستی ساخت ساختمانها واسطه کاربرد دقیق تر علوم ریاضی در گروهی از معماران شدند. سده پنجم و ششم هجری با ارتقاء سطح دانش ریاضیات در معماران سهم ریاضیدانان در معماری اندکی افول پیدا کرد در سده نهم هجری با ظهور ریاضیدانان و اخترشناس نامی غیاثالدین جمشید کاشانی و بسط مفاهیم ریاضیات نظری و عملی بنیانگذار روشی در کاربرد ریاضیات در معماری است.