قبل از هرچیز لازم است تا موقعیت میدان و برخی ویژگیهای آن را معرفی نماییم. این میدان در ضلع جنوب شرقی شهر شیراز و در انتهای بلوار مدرس قرار گرفته است. ادامه بلوار مدرس به سمت جنوب شرقی، شهر شیراز را به بیش از نیمی از شهرستانهای استان فارس متصل مینماید. همچنین استانهای هرمزگان، کرمان و حتی یزد نیز از این مسیر به شهر شیراز مرتبط میشوند.
این پروژه شامل فایل word در ۶۴ صفحه قابل ویرایش میباشد.
سرفصل و عناوین پروژه
- معرفی میدان
- عکس هوایی میدان
- مخاطبین میدان
- پیوند فیزیکی در سطوح مختلف
- جمع بندی و تعیین منطقه مطالعاتی
- معیارها و ضوابط طراحی بنای نمادین میدان فرودگاه شیراز
- نقش عوامل مختلف تاریخی محیطی اقتصادی اجتماعی و کالبدی در انتخاب بنا و طراحی
- مطالعات اقلیمی شیراز
- چشم اندازها
- ضوابط مربوط به مجتمع های ایستگاهی
- ارزیابی بازتابهای کالبدی و عملکردی
- اجرای پروژه قطار شهری
- جمع بندی و ارایه معیارهای طراحی
- ارایه معیارهای اقتصادی اجتماعی پروژه
- ارایه معیارهای شهرسازی پروژه
- توجه به ویژگی های مکان
موقعیت عملکردی مجموعه
این میدان به واسطه قرار گیری در کنار فرودگاه شیراز به عنوان میدان تشریفاتی و نمادین شهری به حساب میآید.قطر بیرونی میدان در حدود ۲۲۰ متر و متوسط قطر داخلی آن در حدود ۱۳۰ متر است. ایستگاه قطار شهری در زیر میدان قرار دارد که از طریق چهار خروجی به بیرون میدان دسترسی دارد. همچنین دو دسترسی که جهت خروج اضطراری و دسترسی به تأسیسات ایستگاه قطار در نظر گرفته شده است نیز در داخل میدان پیش بینی شده است.
نحوه استقرار عناصر مجموعه
در ضلع جنوبی غربی میدان یک عدد پست برق و در ضلع شمال شرقی ایستگاه گاز قرار دارد. در سایر قسمتهای اطراف میدان کاربری مهمی وجود ندارد و بیشتر به صورت فضای باز و سبز است. با توجه به نقش گره ای و دروازه ای میدان برخی فعالیتهای خرده پا (دست فروشی) نظیر یخ فروشی و فروش سیگار، نوشابه و تنقلات که نیاز مسافرین را پاسخ میدهند استقرار یافتهاند. تعدادی اتومبیل مسافر بر به مقاصد کوار، خفر و جهرم نیز در خروجی میدان مستقر هستند.