

سلام عرض میکنم خدمت کاربران گرامی پایگاه مبانی نظری و عملی معمار قرن .در این پروژه قصد داریم به بررسی نکات کلیدی در طراحی لابی مجتمع های مسکونی در پروژه های معماری بپردازیم .
مطالب مرتبط با موضوع
- طراحی معماری مجتمع مسکونی با رویکرد روش های نوین ساخت
- تحلیل نمونه موردی مجتمع مسکونی با تاکید بر تحولات مسکن در ادوار تاریخی
- پروژه معماری ویلای دو طبقه با جزییات کامل
در روند ساختمان سازی طی سال های اخیر، به دلیل برخورد یک جانبه اقتصادی با مقوله چند بعدی مسکن، موجبات افت کیفیت زندگی و بروز بسیاری از بیماری های جسمی و روانی در انسان امروز، فراهم آمده است. بروز بیماری ها دلایل بسیاری دارد که از جمله آنها سبک زندگی است که از قضا به مسکن مربوط می شود.
بررسی عوامل روانشناختی در طراحی مجتمع مسکونی
انسان موجودی اجتماعی آفریده شده و برای رسیدن به نیازهای جسمانی و روانی خود ناچار به تعامل با افراد دیگر است. در گذشته تعاملات اجتماعی افراد درمحل سکونت در میان فضاهای عمومی که بین خانه ها و در هر محله وجود داشته، بوده است.
امروزه با افزایش جمعیت مجتمع ها، برج ها و آپارتمان های مسکونی و اداری فضاهایی هستند که محل سکونت تعداد کثیری از مردم به شمار می روند . وسعت بسیار زیاد این ساختمان ها و رفت و آمد های بسیار آن موجب شده تا در طراحی معماری، در بدو ورود فضایی را با عنوان لابی در نظر بگیرند. این فضای عمومی مورد استفاده همه ساکنان ساختمان قرار می گیرد بنابراین باید نیازهای آنان را به خوبی برآورده کند.معمار در این مطلب می خواهد با شما در خصوص طراحی داخلی ودکوراسیون لابی ساختمان های بزرگ صحبت کند و برای طراحی آن ایده هایی را در اختیار شما بگذارد.
فضاها در طراحی لابی ساختمان
فضاهای عمومی ساختمان تا حدی، نشانه ای از موقعیت و سبک زندگی ساکنان آن است. طراحی داخلی فضا و دکوراسیون محیطهای عمومی و مشترک مانند لابی ساختمان ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لابی ها عموما با سقف های بلند، در طبقه همکف ساختمان واقع شده و فضایی از آن است که هنگام ورود به آپارتمان از آنجا عبور خواهید کرد. بخش های اصلی لابی شامل نگهبانی و نشیمن است که هر کدام از آنها طراحی خاص خود را می طلبد.
این مقاله شامل موارد زیر میباشد