یک منبع الهام بسیار مناسب جهت طراحی معماری و طرح نهایی.تاکنون معماران و شهرسازان به شاخصهای فیزیکی، اجتماعی، اقتصادی، محیط زیست، سیاسی، حمل و نقل، تأسیسات زیربنایی، کاربری زمین، تراکم جمعیت، هزینه ها و سرمایه گذاری و جذب سرمایه، پدافند، زیباشناسی، مدیریت شهری و موارد مشابه نظر داشته اند وکمتر به مسئله صرفه جویی در مصرف انرژی در ایران پرداخته اند. در چند دهه اخیر، با توجه به محدودیتهای جدی مطرح در خصوص منابع انرژی و محیط زیست، در بیشتر کشورها، صرفه جویی در مصرف انرژی در ساختمان ها به یکی از اولویت های اصلی در مقررات ملی ساختمان تبدیل شده است. تدوین مقررات ملی و ضوابط فنی برای صرفه جویی در مصرف انرژی در ساختمان ها در سال ۱۳۷۰ برای نخستین بار در کشور با تدوین ضوابط فنی برای پوسته ساختمان به نام مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان آغاز شد.
مطالب مرتبط با موضوع
- پروژه معماری مرکز انرژی های تجدید پذیر
- پروپوزال طراحی سرای فرهنگ با تاکید بر مفهوم معماری پایدار در ساختمانهای انرژی صفر
- طراحی مجتمع مسکونی اسپیرال
- طراحی مجتمع مسکونی اقامتی با رویکرد استفاده از بام سبز در معماری
طرح معماری پژوهشکده فن آوری های نوین معماری
از کل انرژی مصرفی کشور بین ۱۵ تا ۲۰ درصد به مصرف گرمایش و سرمایش ساختمان در فضای مسکونی اختصاص دارد. مسئله بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمانها در بسیاری از کشورها به طور جدی مورد توجه بوده و توانسته اند تا حدود ۳۰ درصد در مصرف انرژی از این طریق صرفه جویی در مصرف انرژی نمایند و ضروری است در کشور ما نیز با بهکار بردن اصولی نظیر کنترل ساختار ساختمانهای جدید، اصلاح کاربری ساختمانهای موجود، بهره گیری از اصول و ایده های مفید معماری بومی خاص هر منطقه، جلوگیری از تلفات حرارتی و … در راستای اصلاح الگوی مصرف انرژی اقدامات اساسی انجام پذیرد. مصرف انرژی در کشور ما به طور قابل ملاحضه ای بالاتر از استانداردهای جهانی است و مهمترین دلیل آن وضعیت نا مطلوب ساختمان ها از دیدی مصرف انرژی است.
تقلیل استفاده از انرژی های فسیلی علاوه بر فراهم آوردن امکان حفاظت از منابع طبیعی و سوختی برای نسل های آینده ثمرات مطلوبی از جمله تقلیل گازهای گلخانهای که انتشار آنها سبب گرم شدن کره زمین، آب شدن یخهای قطبی، بالا آمدن سطح آب دریاها و تغییرات اقلیمی کره زمین میگردد کاهش تخریب آلودگی در مجتمع های زیستی و به ویژه محیط های
شهری و زمینه سازی برای خودکفایی ملی و استقلال کشور و حفاظت از سرمایه های ملی می شود
بشر با تسلط بر طبیعت و استخدام آن جهت رفع نیازهای خود، استعداد فکری خویش را به کار میبرد و با کسب علم و آگاهی از قانونمندیهای طبیعت، ابزار لازم تکنولوژی را کسب مینماید. همین فرآیند مستمر است که تمدن های بشر را شکل میدهد و با توسعه علم و آگاهی خود و به کارگیری تکنولوژی های پیشین، به تکنولوژی های جدید و پیشرفته تری دست یافته است و با تکیه بر این دستاوردهای تکنولوژیک بر طبیعت نیز مسلط تر شده است.
امروزه، فناوری یکی از مهمترین پایه های اساسی رشد و توسعه اقتصادی کشورها محسوب میشود، به طوری که پیشرفت های چشمگیر کشورهای توسعه یافته و صنعتی در زمینه های گوناگون مرهون فن آوری است. به کارگیری فناوری جدید در ساخت و ساز؛ فنون ساخت و ساز و فن آوری ساختمان از جمله عوامل مؤثر و قاطع در پایین آوردن انرژی مصرفی ساختمان است. از جمله مواردی که مصرف انرژی را در کشورمان، در حد بسیار نامطلوب بالا می برد، عدم بهره گیری در حد فنون و فناوریهای نوین ساختمان است